Als je snel een goedkope zorgverzekering voor het komend jaar wilt afsluiten, dan denk je misschien wel aan het verhogen van het eigen risico. Zodra je het eigen risico op het hoogst mogelijke bedrag instelt zal je zorgpremie stukken lager uitkomen. Misschien denkt je er zelfs wel over na om geen aanvullende zorgverzekering en extra dekkingen te kiezen. Het kan misschien wel voordeliger zijn voor het komend premiejaar, maar toch hoeft het niet altijd even slim te zijn om dat te doen. Waarom is het soms dan wel veel handiger om een aanvullende zorgverzekering te kiezen? En wat betekent dat voor jou als consument? 3 redenen om wel een aanvullende zorgverzekering te nemen waardoor je wel profiteert van de zorg die je echt nodig hebt.

Veranderingen in het basispakket

Ieder jaar zijn er weer verschillende veranderingen binnen je zorgverzekering. Vaak worden er verschillende vergoedingen geschrapt uit het basispakket. Het is dan ook direct merkbaar voor consumenten die daar gebruikt van maken. Als je geen aanvullende verzekering hebt zal het dus noodzakelijk zijn om dat wel aan te vragen. Wil je gebruik blijven maken van vergoedingen die voorheen in het basispakket waren, dan zal een aanvullende verzekering uitkomst bieden. Bovendien wordt er voor steeds meer genees- en hulpmiddelen een eigen bijdrage gevraagd. Daarnaast staat een zorgpremie verhoging 2017 ook aan te komen. Een aanvullende verzekering zal deze financiële lasten enigszins verzachten.

Aanvullende tandartsverzekering

Een goed onderhouden gebit zal niet direct speciale tandzorg nodig hebben. Vaak is het gemakkelijk om een tandartsbezoek even een jaartje door te schuiven of misschien zelfs wel twee jaartjes. Toch is dat misschien niet zo handig en bezorg je jezelf een hoop kosten op de lange termijn. Een aanvullende verzekering tandzorg is het antwoord. Je bent verzekerd van bepaalde kosten als je de nodige tandzorg moet ondergaan. Een bezoek aan de tandarts uitstellen omdat je dan meteen ‘gespamd wordt met nota’s’ behoort dan niet meer tot je ‘zorgen’.

Aanvullende verzekering op maat

Als prijsbewuste consument wil je niet voor onnodige kosten komen te staan. En al helemaal als het even niet direct goed uitkomt. Vaak zal het dan uitmonden in een betalingsregeling. Dat is nou net wat je probeert te voorkomen. Het kan dan misschien slim zijn om een aanvullende verzekering op maat samen te stellen. Kies voor zorg welke je daadwerkelijk nodig hebt. Als je dan wel in een situatie komt waarbij dat nodig zal zijn, ben je in ieder geval wel goed verzekerd. Je hebt een hoop minder zorgen doordat je weet dat bepaalde zorg nu wel gedekt is met een aanvullende zorgverzekering. Bovendien zijn er meer redenen om een aanvullende verzekering te nemen. Jij weet beter dan een ander wat je precies aan zorg nodig hebt. Zet alles op een rij en bepaal zelf welke risico’s je bereid bent te nemen. Check en vergelijk het gewoon zelf via VBEL.NL en je weet precies waar je aan toe bent.