Het allerliefst hebben we allemaal een eigen set zonnepanelen op het dak staan. Het is veel beter voor het milieu. En je energiekosten verminderen sterk. Je kunt namelijk volop aan energiekosten besparen door je eigen zonnepanelen. Jammer genoeg kan niet iedereen zomaar zonnepanelen op het dak plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan woningen met een plat dak. Of huurders die eerst oneindige afspraken met de verhuurder moeten maken voordat er ook maar één zonnepaneel geplaatst mag worden. Bovendien mag de verhuurder je huurprijs dan gewoon verhogen. De huurwoning krijgt namelijk een beter energielabel als er zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Jackpot voor de verhuurder. Toch zijn er meerdere oplossingen om mee te kunnen profiteren van lagere energiekosten door zonnepanelen. En bovendien ook bij te dragen aan een beter milieu.

Meld je aan voor een zonnepanelenpark

Een zonnepanelenpark is een plek waar een groot aantal zonnepanelen op één plek staan. Je kunt je dan gemakkelijk aanmelden om deel te nemen. Deelnemers delen in de opbrengsten van opgewekte stroom. Dat kan dus een enorme besparing aan energiekosten betekenen. Er zijn momenteel verschillende zonneparken door heel Nederland. Het is gemakkelijk te achterhalen of er ook een project in je eigen buurt is. Zulke zonnepanelenparken zijn vaak gewoon gestart door mensen uit je eigen buurt. Die hebben zelf het initiatief genomen om een zonnepanelenpark te starten. Vaak kun je als buurtbewoner gewoon meedoen. Check wel eerst of er nog mogelijkheden zijn om deel te kunnen nemen. Meld je aan via deze pagina.

Zelf een project starten

Start je liever zelf een zonnepanelenpark in je eigen buurt? Of misschien heb je ergens een mooi stukje land waar een prachtig zonnepanelenpark kan. Start je eigen initiatief. Maak gebruik van beschikbare hulpmiddelen voor het starten van je eigen initiatief. Deel het op je social media en vraag steun. Hoe meer steun jij hebt des te groter de kans dat jij een eigen initiatief mag starten. En natuurlijk, hoe meer zonneparken des te beter het is voor het milieu. En bovendien ook voor je eigen portemonnee. Je bespaart namelijk enorm veel aan energiekosten door je eigen zonnepanelenpark. Geef op deze pagina aan waarom je een eigen zonnepanelenpark wilt starten.

Geld verdienen met je eigen zonnepanelenpark

Je kunt je wel voorstellen dat energie opgewekt door zonnepanelenparken goed is voor het milieu. Zonneparken in iedere stad en dorp zou natuurlijk een ideaalbeeld voor de toekomst zijn. Maar daarnaast heeft deze vorm van groene stroom wel meer voordelen. Je verdient er namelijk ook wat aan. Geld. Hoe meer mensen er deelnemen aan een project. Des te meer duurzame energie er opgewekt wordt. Dat levert gewoon cash geld op. En dat bedrag wordt over alle deelnemers verdeeld. Het is een fantastisch initiatief voor een beter milieu. En je verdient er ook nog wat aan. Win win dus. Wil je ook bijdragen aan een beter milieu en er ook nog eens geld aan verdienen? Meld je aan en bespaar op energiekosten door je eigen zonnepanelenpark. Momenteel zijn er projecten op verschillende locaties in Nederland. Misschien staat jouw project er binnenkort ook tussen?