Energieprijzen 2017 stijgen meer dan verwacht

De neerwaartse trend voor variabele energietarieven lijkt ten einde. De meeste energieleveranciers hebben – na jaren van dalende energieprijzen – een eerste verwachte prijsstijging doorgegeven. En wat blijkt? Niet alleen de tarieven gaan omhoog, maar ook de kosten. Een groot deel van deze kosten bestaat uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Op je energierekening staat netjes aangegeven wat er aan overheidsheffingen voldaan wordt. In de regel zijn dat: energiebelasting en opslag duurzame energie. Deze betaal je over elke kWh stroom en m3 gas die wordt verbruikt. Het doel van deze overheidsheffingen is het stimuleren van een efficiënter gebruik van energie. Daarnaast laten ook de transport- en netbeheerkosten een lichte prijsstijging zien. Gemiddeld zijn huishoudens volgend jaar €36 per maand duurder uit. Dat is het totaalbedrag van de verhoging op transportkosten (€13) en overheidsheffingen (€23). Aldus de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Blijven profiteren van lage energieprijzen

Het is handig om elk jaar weer energieprijzen te vergelijken. Als je een lage maandbedrag voor een jaar hebt vastgelegd Dan zal deze na het eerste jaar weer berekend worden aan de hand van het regulier tarief. Je maandbedrag zal in de regel dan simpelweg omhoog aangepast worden. Je kan dat echter wel gemakkelijk voorkomen. Dat doe je gewoon door eenvoudig over te stappen. Je legt dan gewoon weer een lage maandbedrag vast bij een nieuwe energieleverancier. Elk jaar weer energieleveranciers vergelijken kan dus zeker zeer lonend zijn. Vaak is het zelfs zo dat je weer lekker kan profiteren van welkomstcadeaus. Je mag ieder jaar weer profiteren van zulke welkomstcadeautjes. Het komt bovendien regelmatig voor dat je een geldbedrag op je rekening gestort krijgt. Dat kan soms zelfs oplopen tot meer dan €250 cadeau. Dat krijg je helemaal gratis en voor niets.

Check het gewoon zelf via deze pagina.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Overstappen hoeft niet moeilijk te zijn. Vul via bovenstaande pagina een aantal gegevens in zoals je postcode en gezinssamenstelling. Je ziet dan meteen hoeveel je per jaar kunt besparen. Dat kan een substantieel bedrag zijn. Is het mogelijk dat je meer dan €500 per jaar kunt besparen? Stap dan onmiddellijk over. In combinatie met een cashback welkomstcadeau kan dat bedrag al aardig oplopen. Het is gewoon mogelijk om dat elk jaar weer te doen. Mede doordat er een enorme concurrentiestrijd tussen energieleveranciers onderling is, zal de kans groot zijn dat je wederom mag profiteren. Leuke welkomstcadeautjes en hoge energiekosten besparen is dan ieder jaar weer mooi meegenomen.