Direct naar:

# Gratis internet met abonnement
# Gratis internetverbinding zonder abonnement

Internetten is leuk. Maar gratis internetten is nog veel leuker. Je kunt tegenwoordig makkelijk genieten van gratis internet zonder abonnement. Dat wist je natuurlijk al. Toch? Het is redelijk simpel. Er zijn volop manieren om te kunnen genieten van gratis internet. Ten eerste. Gratis internet binnen je internet abonnement. En ten tweede. Deze is op sommige punten wel een stuk illegaler. Zeg maar gerust wettelijk strafbaar. Gratis internet zonder abonnement. Wil je ook profiteren van een gratis internetverbinding? Lees dan snel verder voor handige tips om gebruik te kunnen maken van gratis internet.

Gratis internet binnen je abonnement

Deze vorm van gratis internet is redelijk simpel. Bovendien ook helemaal niet strafbaar. Cool toch? Je zult het zelf ook al wel ergens online gezien hebben. De meeste providers bieden het maar al te graag aan: “Een aantal maanden gratis profiteren van je alles in 1 pakket voor nieuwe klanten”. Check het gewoon zelf maar eens. Bezoek de website van een willekeurige internet provider. En je ziet het al meteen met koeienletters aangegeven. De eerste 6 maanden met 50% korting. 3 maanden gratis internet. Een half jaar minder betalen. Enzovoorts. Bij elkaar opgeteld heb je dus minimaal een aantal maanden gratis geprofiteerd. Als je bijvoorbeeld de eerste 6 maanden 50% korting krijgt. Dan heb je eigenlijk 3 maanden gratis kunnen genieten van je alles in 1 pakket. Leuk toch? De meeste providers trekken nieuwe klanten maar al te graag op zo’n manier aan. Als je slim bent, dan doe je dat gewoon ieder jaar weer. Na een jaar stap je simpelweg over om gewoon weer te kunnen profiteren van 3 maanden gratis internet. Leg dat geld in een potje of investeer het voor nog meer winst. Gefeliciteerd! Je gaat nu slimmer om met je uitgaven dan de gemiddelde consument.

>> Check hier hoeveel maanden je kunt profiteren van gratis internet

Profiteren van gratis internet

Gratis internet zonder abonnement

De volgende punten zijn een stuk serieuzer. Lang niet allemaal zijn illegaal. Zodra je echter wel computervredebreuk pleegt, dan is dat wettelijk wel strafbaar. En dat raden wij absoluut niet aan. Er kan zelfs een meerjarige gevangenisstraf opgelegd worden. Binnen het wetboek van strafrecht kun je het volgende terugvinden:

“Met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan.” Wetboek van strafrecht (art. 138ab)

1. Gratis internet met free WiFi netwerken

Zoek in de buurt naar een gratis WiFi netwerk. Scan de omgeving en binnen no-time heb je een free WiFi-hotspot te pakken. Check bijvoorbeeld in de stad welke winkels er allemaal gratis internet aanbieden. De bieb heeft altijd wel gratis internet. En sommige treinen, trams en bussen ook. Leuk feitje. Alle McDonald’s restaurants hebben gratis WiFi voor hun gasten. Geen zin om als een weirdo in de buurt van een McDonald’s te hangen? Met een free WiFi app heb je binnen no-time een gratis hotspot te pakken. Check even in de Google- en Apple app store welke free WiFi app het best bij jou past.

2. Gratis internet via onbeveiligde netwerken

Het is niet echt netjes. Maar via onbeveiligde WiFi netwerken krijg je de klus ook geklaard. Gratis internet via zulke netwerken is altijd leuk. Het is natuurlijk niet echt netjes. Maar als het even kan zonder dat je verder enig kwaad in de zin hebt. Go for it. Wees je er wel van bewust dat het ‘meesurfen’ op iemand anders netwerk vaak niet wordt gewaardeerd.

3. Hotspot op je mobiel aanzetten.

Je kunt profiteren van gratis internet als een ander mobieltje in de buurt als hotspot is ingesteld. Vraag het gewoon één van je vrienden om dat even aan te zetten. Je kunt nu genieten van een gratis internetverbinding. Enige nadeel. Je internetverbinding is wel stukken trager dan normaal. Voorkom dat simpelweg en begin met de goedkoopste internet abonnement vergelijken en sluit een top deal af.

4. Je eigen gratis WiFi antenne bouwen

Voor betere ontvangst van WiFi netwerken bouw je gewoon je eigen antenne. Als je het goed doet ontvang je signalen die je normaal gesproken nooit zou doorkrijgen. Check het gewoon zelf. Een professionele antenne heb je al vanaf een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Alleen voor als je ‘echt op zoek’ bent naar gratis internet.

5. MAC-adres veranderen voor gratis internet

Deze laatste twee opties zijn een stuk snoder. Je kunt het MAC-adres van je apparaat spoofen om zo verbinding te maken met WiFi netwerken. Het komt er eigenlijk op neer dat je computer zich voordoet als een apparaat die wel toegang heeft tot bekende netwerken. Probeer het maar eens binnen je eigen netwerk. Het is namelijk verboden als je dit bij een ander doet. Je maakt je dan schuldig aan computervredebreuk. Wees je daar dus wel van bewust.

6. Hacken – gratis internet

Het kraken van wachtwoorden om jezelf zo toegang tot gratis internet te verschaffen is ook mogelijk. Er zijn verschillende software en tools online beschikbaar. Die kun je vaak gewoon gratis downloaden via verschillende torrent sites. De software probeert eigenlijk dan zoveel mogelijk combinaties uit om op zo’n manier wachtwoorden te kraken. Andere manieren zijn: het crashen van eventueel beveiligde verbindingen, SQL injection voor gebruikersauthenticatie omzeilen, overflowen van de buffer voor toegang tot het netwerk, brute force van wachtwoorden, MAC spoofing, man-in-the-middle attack voor wachtwoorden afluisteren enzovoorts. Welke manier het ook is. Het is hartstikke verboden. Doe dit dus alleen binnen je eigen netwerk of als je toestemming hebt om bijvoorbeeld beveiligingsrisico’s op te sporen. Succes!