Natuurlijk is dat niet waar. Toch denken consumenten soms wel eens dat financiële dienstverleners – en dan met name verzekeraars – een enorme hekel aan ze heeft en hen het liefst zo veel mogelijk wil laten betalen voor zo min mogelijk service. Dat is lol. Want het is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je verzekeraar wil het liefst dat je zo min mogelijk een aanspraak hoeft te doen op je autoverzekering en dekkingen. Dat betekent dat je niet in situaties hoeft te komen waardoor mogelijk zelfs je welzijn eraan te lijden kan hebben. En om dat te bewijzen zijn er verschillende beloningen welk dit beeld en gedachte versterken. Denk bijvoorbeeld aan je schadevrije jaren. Een extra beloning voor het rijden zonder schade, of in elk geval geen schadeclaim indienen. Bovendien zijn er genoeg manieren om te kunnen profiteren van een goedkopere autoverzekering premie.

Collectief verzekeren

Collectief verzekeren is hot. Steeds meer werkgevers maken winstgevende afspraken met grote verzekeraars. Dat werkt in jouw voordeel. Het kan dus enorm winstgevend zijn om je autoverzekering collectief aan te gaan. Zelf hoeft je er bovendien vrij weinig voor te doen. Geef dit gemakkelijk aan tijdens het aanvragen. Het is een kwestie van je werkgever aanvinken in het lijstje en je ontvangt direct een extra premiekorting bovenop je premiebedrag. Als je al een autoverzekeraar hebt kan je het best even via de klantenservice checken welke mogelijkheden er zijn. De kans is groot dat er wel afspraken zijn gemaakt met je werkgever. Check het ook als je geen werkgever hebt. Verzekeraars hebben vaak ook afspraken met gemeenten. Je kan dus vaker profiteren van extra premievoordelen dan je denkt.

Claimloos rijden is profiteren

Zodra je een schadeclaim indient zal dat gevolgen hebben voor je premiebedrag. Je kan een extra dekking zoals een no-claimbeschermer hiertegen afsluiten, maar je schadevrije jaren zullen hoe dan ook aangepast worden. Het kan dus handig zijn om kleine schades zelf te regelen. En daarmee wordt bedoeld om deze zelf te laten repareren zonder dat je verzekeraar hiervan een claim ontvangt. Je schade is gefixt en je blijft lekker claimloos rondrijden. Het voordeel hiervan is dat je geen gevolgen hebt op het premiebedrag en dat je schadevrije jaren eveneens intact blijven. Mocht je na een aanrijding schuld hebben aan schade aan een voertuig van een medeweggebruiker, dan kan het een beetje tricky zijn. Je kan ervoor kiezen om de kosten zelf te dragen. Of, je maakt een aanspraak op je basis WA dekking. Een rechtsbijstandsverzekering kan dan zeker ook een prima uitkomst. Je bent verzekerd van juridisch hulp in precies zulke vervelende situaties en geschillen.

Autoverzekeringen vergelijken

Je weet het natuurlijk vast al, maar hier dan nog een keer. Vergelijken loont. Ook al moet je dat ieder jaar weer doen. Het kan een inzicht geven in je kosten en of je misschien goedkoper uit bent als je wel overstapt. Vaak kan je slim gebruik maken van verschillende acties. Als je bijvoorbeeld een premiekorting ontvangt die alleen in het eerste jaar geldig is. Dan stap je na het eerste jaar gewoon weer lekker over naar de volgende actie. Je moet wel maar net weten welke autoverzekeraars zulke acties hebben. Daarom is het vergelijken van verschillende autoverzekeraars en acties zo handig. Profiteer gewoon zo lang het kan en check wat je per jaar kan besparen. Check via deze pagina welke acties er nu lopen.