Wil jij ook meer geld overhouden aan het eind van de maand? En ben je op zoek naar de laagste autoverzekering premie van Nederland? Fantastisch. VBEL.NL helpt graag met het vinden van een goedkope online autoverzekering. Gaat het om een nieuwe verzekeringspolis? Je kunt dan via onderstaande link gelijk checken welke autoverzekeraar een gunste premie kan aanbieden. Gaat het om een overstap? Vaak kun je dan wel enorme bedragen besparen. Autobezitters die nog nooit zijn overgestapt kunnen het meest besparen. Ben jij al wel eens overgestapt? Zelfs als je al wel vaker bent overgestapt is het mogelijk dat je alsnog kunt besparen. Het is gewoon slim om ieder jaar weer te checken of het ergens anders goedkoper kan. Premievoordelen zoals je no-claimkorting blijf je gewoon behouden. Alleen in enkele gevallen zal het gewoon echt niet mogelijk zijn om over te stappen. Zit je toevallig in zo’n situatie? Bijvoorbeeld door een rijontzegging? Of misschien een schorsing? Lees verder wat je kunt doen om alsnog te kunnen profiteren van de laagste autoverzekering premie van Nederland.

Direct de laagste autoverzekering premies vergelijken? Check deze pagina >>

Overstappen na een rijontzegging

Het is enorm vervelend als je een rijontzegging krijgt opgelegd. Soms kan het gewoon voorkomen dat je met een slokje teveel achter het stuur stapt. We willen geen vadertje Abraham spelen en zeggen dat je dat gewoon niet moet doen. Het kan namelijk de beste overkomen. Desalniettemin breng je niet alleen jezelf in gevaar. Maar ook alle andere weggebruikers. Bovendien zijn je problemen veel groter als je een rijontzegging krijgt opgelegd. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft namelijk goedkeuring verleend voor registratie van ontzeggingen van de rijbevoegdheid voor de verzekeringsmarkt (bron). Simpelweg gezegd. Je wordt dus gewoon in een register van de overheid opgenomen. Verkeershufters die dronken achter het stuur stappen hoeven geen sympathie van de overheid te verwachten. En geef ze maar eens ongelijk. Daarnaast blijft zo’n registratie minimaal 5 jaren lang in het centrale informatie systeem (CIS). Overstappen zal dan zeer moeilijk zijn. Maar gelukkig niet helemaal onmogelijk. Binnenkort zullen we daar een kort stukje over schrijven. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om daarvan op de hoogte te blijven.

Overstappen na een schorsing wanbetaling

Een schorsing wanbetaling wordt opgelegd als niet aan de premieverplichting wordt voldaan. Als de verzekeraar overgaat tot schorsing wanbetaling, komt de autoverzekering dekking te vervallen. Na een schadegeval is er dus ook geen recht op eventuele vergoedingen. Echter, de premieplicht blijft wel gewoon bestaan. Het is een enorm vervelende situatie. Enerzijds kan de verzekerde niet (op tijd) betalen. Anderzijds moet er hoe dan ook worden voldaan aan de betalingsverplichting. Bovendien zal overstappen niet mogelijk zijn totdat de autoverzekering is opgezegd. Dat kan vervolgens pas als er een royement autoverzekering wegens wanbetaling is doorgevoerd.

  • Royement autoverzekering wegens wanbetaling. De verzekeraar kan overgaan tot het royeren van de autoverzekering polis als betaling uitblijft. Hier voorafgaand wordt eerst een schorsing opgelegd. Pas als betaling herhaaldelijk uitblijft, zal de verzekeraar overgaan tot royement wegens wanbetaling. De klant riskeert een registratie in het centraal informatie systeem (CIS). Een CIS registratie blijft minimaal 5 jaren lang in het systeem. Bij het aanvragen van een nieuwe autoverzekering zal de verzekeraar deze informatie altijd eerst opvragen. Het kan dus zeer nadelig zijn bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering dekking. Ook het verzwijgen van deze informatie kan leiden tot het niet accepteren van de verzekeringsaanvraag.
  • Overstappen met CIS registratie. Met een CIS registratie zal het aanzienlijk moeilijker zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten. Desalniettemin is het toch nog mogelijk. De nieuwe verzekeraar kan erom vragen dat de klant het volledige premiebedrag vooruit betaalt. Pas dan zal de autoverzekering dekking ingaan. De verzekeraar dekt zich op deze manier in. Door simpelweg het premiebedrag van een volledige premiejaar te vragen. Het is een vervelende situatie, maar de meeste verzekeraars zullen toch wat voorzichtiger zijn met klanten die zich niet aan de premieplicht houden. Er zit dan niets anders op dan het premiebedrag in één keer vooruit te betalen. Het is een uitstekende manier voor beide partijen om toch nog met elkaar in zee te gaan.

Laagste autoverzekering premie van Nederland

Laagste autoverzekering premie van Nederland van afsluiten

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je dus zeker wel de laagste autoverzekering premie van Nederland afsluiten. Alleen in bovengenoemde situaties zal het wel iets lastiger zijn. Het is dus verstandig om altijd je premieverplichtingen na te komen. Het zorgt anders alleen maar voor vervelende situaties. En rijden zonder geldige dekking is ook niet echt raadzaam. Je riskeert een fikse boete. En in geval van een schadeclaim ben je nog verder van huis. Dat alles is gemakkelijk te voorkomen. De laagste autoverzekering premie van Nederland afsluiten geeft een hoop minder kosten. Op zo’n manier is het een stuk makkelijker om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Niemand zit te wachten op torenhoge premiekosten. Vaak kun je zelfs al besparen zonder over te stappen. Dat doe je door je huidige verzekering aan te passen. Check je autoverzekering en aanvullende dekkingen. Misschien heb je wel helemaal geen volledige casco-dekking nodig. Er valt heel veel te besparen. Wil je wel overstappen naar de laagste autoverzekering premie van Nederland? En dat het overstappen zelfs compleet voor je geregeld wordt?

Regel het dan via de pagina: Ja, ik wil dat mijn overstap volledig voor mij geregeld wordt >>