We willen allemaal zorgeloos kunnen internetten en het liefst met een bliksemsnelle internetverbinding. Toch worden geadverteerde snelheden niet altijd behaald. Vaak is dat makkelijk te verhelpen, maar soms kan het toch wel handig zijn om een snellere internetverbinding te kiezen. Maar welke internetprovider heeft nou de snelste internetverbinding van Nederland? Bovendien is het ook van belang om te kijken wat de verschillen in snelheid zijn tussen internetverbindingen onderling. Internetsnelheden zijn daarnaast sterk afhankelijk van de locatie van je woning en de internetproviders die er actief zijn. Daarnaast heeft het type verbinding eveneens effect op behaalde internetsnelheden. Glasvezel internet wordt vaak als sneller gezien, maar misschien heb je al genoeg aan een 100Mbit/s via de kabel. Check en vergelijk het hier gewoon zelf.

Type internetverbinding van invloed op internetsnelheid

Als je gebruik maakt van een verbinding via ADSL dan kan het zijn dat je internetsnelheid soms veel lager is dan er geadverteerd wordt. Het kan te maken hebben met de afstand tussen je woning en de wijkcentrale. Voor de snelste internetverbinding kan je dan veel beter overgaan op een glasvezelaanbieder of internet via de kabelverbinding. De verschillen zijn aanzienlijk groter in vergelijking met ADSL. Soms kan je wel meer dan 100x sneller internetten via een glasvezelverbinding. Check wel of geadverteerde snelheden wel zeker worden behaald. Vaak ligt dat aan de afstand tussen je computer en verbindingspunt, maar soms kan het ook aan de provider liggen.

Snelste internetverbinding kiezen

Momenteel zijn er verschillende providers die goede deals met snelle internetverbindingen aanbieden. Voor een snelle internetverbinding via de kabel is Ziggo een uitstekende provider. Er worden snelheden geadverteerd tot wel 300Mbit/s en wordt regelmatig als beste getest. klanten krijgen bovendien gratis internetbeveiliging die eenvoudig uit te breiden is voor meerdere PC’s. Voor een internetverbinding via glasvezel zijn er meerdere goede opties. Het is belangrijk om te kijken naar een provider die eerlijk is over beloofde snelheden en die dat ook waar maakt. Fiber is een provider die glasvezel internet aanbiedt en ook helder is over snelheden die mogelijk zijn. Aan de hand van je adres wordt er een eerlijk aanbod gedaan en het hoogst haalbare geleverd. Wil je direct een overzicht van kabel en glasvezelaanbieders met de snelste internetverbinding van Nederland? Check het gemakkelijk via deze pagina.