Het is best wel lastig als je niet precies weet welke autoverzekering dekking je nodig hebt. Als je direct alles goed verzekerd wilt hebben. Dan kan je net zo goed een Allrisk dekking kiezen. Toch? Fout. Zelfs een Allrisk autoverzekering dekt niet alles. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke schade. Of schade die je passagiers oplopen. De verschillende dekkingsvormen zijn er uitsluitend tegen schade aan je eigen auto. Of die jij met je voertuig hebt aangebracht. Om persoonlijke schade vergoedt te krijgen moet je aanvullende dekkingen afsluiten. Maar eerst moet je wel de juiste autoverzekering dekking kiezen. Check eerst welke dekking het best bij je voertuig past.

WA autoverzekering

Deze dekkingsvorm is de basis WA autoverzekering. Het is een standaard dekkingsvorm die verplicht is in Nederland. Zodra je een voertuig hebt, ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA dekking af te sluiten. Let op! Alleen schade die jij hebt aangebracht wordt vergoedt. Dit geldt voor alle schade die je met jouw voertuig aanbrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto wordt dus niet vergoedt. Daar zou je dan een hogere dekkingsvorm voor moeten kiezen. Deze dekking is perfect voor oudere auto’s met een leeftijd van 10 jaar en ouder.

Beperkt Casco autoverzekering dekking

De Beperkt Casco dekking wordt ook wel gewoon een WA+ (WA-Plus) autoverzekering genoemd. Met een Beperkt Casco autoverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, schade na joyriding en vermissing, ruitschade en schade door brand, storm of natuurrampen. Je bent ook verzekerd van alle punten die in de standaard WA dekking gelden. Dat omvat schade aan – en spullen van – medeweggebruikers. Een WA+ dekking is perfect voor auto’s die ouder dan 7 jaar zijn.

Volledig Casco autoverzekering dekking

Deze dekkingsvorm is de Allrisk dekking waar we het eerder over hadden. Het wordt ook wel eens WA uitgebreid genoemd of gewoon WA Casco. Het is het meest uitgebreide dekkingsvorm die je kunt kiezen. Je bent gedekt tegen all bovengenoemde punten plus schade door een aanrijding. Dit geldt dus ook voor schade die je zelf hebt aangebracht. Toch hoeft het niet altijd even handig te zijn om een Allrisk dekking te kiezen. Een oude auto met een lage dagwaarde kan je veel beter standaard WA verzekeren. Een Allrisk autoverzekering dekking is het meest geschikt voor auto’s jonger dan 7 jaar. Soms kan je met een bepaalde dekkingsvorm zelfs extra profiteren. Je krijgt dan verschillende extra’s en premiekortingen gewoon erbij. Check op deze pagina welke lopende acties er momenteel zijn en welke autoverzekering dekking te kiezen.