Slimme consumenten zijn altijd creatief in het bedenken van verschillende manieren om extra te kunnen besparen. Op jaarbasis kan je besparing enorm oplopen. Helemaal als je een fervent bespaarder bent. Zonnepanelen huren is een slimme manier om direct te kunnen besparen op je energierekening. Het mooie van zonnepanelen huren is dat je zonder ook maar één euro investering direct kan beginnen met geld verdienen. Ja je leest het goed. Je betaalt een maandelijks bedrag aan huurkosten die je gewoon simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen. Je gebruikt veel minder stroom van je energieleverancier en je wekt gemakkelijk zelf stroom op eenvoudig vanaf je eigen dak. Laat het even bezinken. Je betaalt voor het huren van je zonnepanelen met je eigen opgewekte stroom. Je betaalt veel minder aan je eigen energieleverancier omdat je simpelweg veel minder verbruikt. Aan het eind van het jaar ben je een stuk vrolijker omdat je wederom een aardig bedrag hebt weten te besparen.

Slim besparen met zonnepanelen huren

Een simpel rekensommetje laat zien dat je aardig kan besparen op je energierekening. Stel je betaalt een bedrag van €90 voor stroom (kWh) en €80 voor gas (m3). Per maand betaal je dus een totaalbedrag van €170 aan je energieleverancier. Als je kiest voor je eigen stroom opwekken en dus zonnepanelen huren, dan betaal je bijvoorbeeld €40 per maand aan huur. Je verbruikt nu veel minder van je energieleverancier dus je hebt nog maar een klein beetje stroom nodig (€15), en gas blijft (€80). Dankzij je eigen zonnepanelen te huren hebt je nu een totaal bedrag van nog maar €135 per maand. Opgeteld €40 voor het huren van je zonnepanelen, €15 voor een klein beetje stroom dat je nog nodig hebt van je leverancier en €80 voor gas dat ongewijzigd blijft. Per maand bespaar je dus €35 wat op jaarbasis een enorme besparing van maar liefst €420 opbrengt. Dat is slim besparen.

Direct beginnen met zonnepanelen huren?

Overtuigd en wil je ook direct beginnen met je eigen groene stroom opwekken? Het allermooist is dat je totaal geen investering hoeft te doen om hiermee te kunnen starten. En wat nog mooier is! NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) geeft aan dat je – afhankelijk van je type woning – tot maar liefst €60 per maand kan besparen. Dat betekent dat je per jaar misschien wel tot €720 kunt besparen. Dat investeer je dan gewoon in iets anders wat ook dan weer geld oplevert. Direct starten? Check NLE op deze pagina en begin vandaag nog – zonder investering – met zonnepanelen huren.