De overheid heeft de regels aangescherpt. Het aanbod zorgpolissen kan en moet zelfs transparanter. Zorgverzekeraars kunnen niet anders dan dat simpelweg op te volgen. De overheid bepaalt namelijk voor een groot gedeelte welke regels zorgverzekeraars verplicht moeten naleven. De inhoud van je basisdekking wordt zelfs compleet door de overheid bepaalt. Toch is het wat betreft de aanvullende verzekering ietsjes anders. Het is namelijk zo, de zorgverzekeraar bepaalt zelf de voorwaarden voor je aanvullende verzekering. Wat betekent dat precies voor consumenten? Hoe weet je wat je precies nodig hebt? Misschien is een basiszorgverzekering wel voldoende. En heeft het nog wel zin om je aanvullend te verzekeren?

Is een aanvullende verzekering wel echt nodig?

Voor sommige consumenten is een aanvullende verzekering gewoon echt niet nodig. Er zijn dan ook ontzettend veel Nederlanders
die nog steeds onnodig oververzekerd zijn. Stel jezelf de vraag. Heb je wel echt zorg nodig in 2017? Of ben je het type voorkomen is beter dan genezen? Dat lijkt wel slim, maar kan misschien toch niet zo handig zijn als gedacht. Een basiszorgverzekering zal vaak gewoon voldoende zijn. Gelukkig kan je bij steeds meer zorgverzekeraars flexibel de aanvullende dekkingen- en modules aanzetten. Als je dus niet direct zorg nodig zal hebben, is het misschien handig om alleen een basiszorgverzekering af te sluiten. Daarentegen is het wel verstandig om daar niet zomaar van uit te gaan. Als je bijvoorbeeld brillen en lenzen gebruikt, zal je in geval van acute nood niet lang erzonder kunnen. Het zal dan weinig zin hebben om pas dan je aanvullende module zoals gezichtszorg aan te zetten. Ga dus eerst voor jezelf na wat je echt nodig hebt en hoe zwaar het belang daarvan weegt.

Voorwaarden aanvullende verzekering vergelijken

Het is verstandig om voor je zorgverzekering 2017 de voorwaarden van je aanvullende verzekering te vergelijken. Deze verschillen enorm per verzekeraar en vanaf 2017 zijn er verschillende veranderingen van kracht. Bijvoorbeeld de vergoedingen. Zorgverleners die geen contracten hebben met je zorgverzekeraar ontvangen geen vergoeding. Dat zal je dus uit eigen zak moeten betalen. Daarnaast zijn vergoedingen in de voorwaarden van je aanvullende verzekering opgenomen. Het kan zijn dat er een plafond aan de hoogte van vergoedingen ligt. Misschien zelfs bij een beperkt aantal behandelingen per jaar. Daarom is het verstandig om de voorwaarden te vergelijken. De zorgverzekeraar bepaalt namelijk zelf de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Wil je direct alle vergoedingen op rij vergelijken? Check het op deze pagina.